22 Feb 2024

Upoznali smo bogatu staklenu građu Muzeja antičkog stakla

Upoznali smo bogatu staklenu građu Muzeja antičkog stakla

U ponedjeljak, 14. listopada, u sklopu projekta "Uključi se knjigom" GKZ te Učilišta Finis, posjetili smo Muzej antičkog stakla u Zadru

U ponedjeljak, 14. listopada, u sklopu projekta "Uključi se knjigom" GKZ te Učilišta Finis, posjetili smo Muzej antičkog stakla u Zadru kroz čiji postav nas je provela Iva Mijoč, te nas upoznala s bogatom antičkom staklenom građom koja se čuva u Muzeju.

Muzej antičkog stakla suvremena je i jedinstvena kulturna institucija u cijelom svijetu, a posjeduje specijaliziranu arheološku zbirku s više od 5.000 staklenih predmeta iz razdoblja antike, od prvog stoljeća prije Krista do 5. stoljeća. Također ima i raskošnu suvenirnicu u kojoj se mogu kupiti publikacije i posebno suveniri izrađeni u staklarskim muzejskim radionicama metodom ručnog puhanja, kao replike antičkog stakla, a su se neki od  naših članovi počastili i zanimljivim suvenirima.

Hvala svima koji su sudjelovali, a one koji nisu, pozivamo da nam se svakako pridruže sljedeći put kako bi zajedno otkrivali sva skrivena muzejska blaga našeg grada.