10 Jan 2021

Udruzi slijepih Zadarske županije odobrena "Institucionalna podrška  stabilizaciji i/ili razvoju udruga osoba s invaliditetom"

Udruzi slijepih Zadarske županije odobrena "Institucionalna podrška stabilizaciji i/ili razvoju udruga osoba s invaliditetom"

"Institucionalna podrška stabilizaciji i/ili razvoju udruga osoba s invaliditetom" još je jedan važan projekt koji Udruga provodi od 2021. do 2023., a financira ga Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Udruzi slijepih Zadarske županije odobren je projekt „Institucionalna podrška stabilizaciji i/ili razvoju udruga osoba s invaliditetom“, a provodi se od 01.01.2021. do 31.12.2023. godine i vrlo je važan za Udrugu jer je financiran sredstvima Nacionalne zaklade koja je vodeća javna institucija za suradnju, povezivanje i financiranje organizacija civilnog društva Republike Hrvatske. Zaklada je osnovana s temeljnom svrhom promicanja i razvoja civilnog društva. Radi ostvarivanja svoje temeljne svrhe, Zaklada pruža stručnu i financijsku potporu programima koji potiču održivost neprofitnog sektora, međusektorsku suradnju, građanske inicijative, filantropiju, volonterstvo, koji unapređuju demokratske institucije društva, kao i drugim programima kojima se ostvaruje temeljna svrha Zaklade. 

Cilj ove podrške je zadržavanje stručnih ljudskih resursa, pružanje usluga ciljnim skupinama u društvu te u konačnici učinkovitu iskoristivost ESI fondova na natječajima gdje su udruge prihvatljivi partneri. Uz to, cilj je i podići razinu održivosti udruga osoba s invaliditetom koje djeluju na lokalnoj razini putem trogodišnje financijske i stručne podrške stabilizaciji i daljnjem organizacijskom i programskom razvoju udruge. Također, putem sredstava navedene podrške, naša Udruga će obnoviti prostorije novim namještajem te promijeniti dvoja ulazna vrata i prozore.