20 Apr 2021

U sklopu projekta "Zajedno, aktivno, ravnopravno!" održane radionice osvještavanja pokreta

U sklopu projekta "Zajedno, aktivno, ravnopravno!" održane radionice osvještavanja pokreta

Josipa Štulić iz Zadarskog plesnog ansambla kao izvoditeljica aktivnosti upoznala članice s osvještavanjem tijela i emocija kroz ples i pokret

U sklopu projekta "Zajedno, aktivno, ravnopravno!" u prvoj godini provedbe održano je šest radionica osvještavanja pokreta koje je vodila Josipa Štulić iz Zadarskog plesnog ansambla. 

Josipa nakon studija na Salzburg Experimental Academy of Dance u Austriji radi kao plesačica, koreograf i pedagog. Svoje pedagoško plesno iskustvo stječe vodeći satove suvremenog plesa u Zadarskom plesnom ansamblu te povremeno na raznim događanjima vodeći treninge za profesionalne plesače ali i radionice za zainteresiranu javnost. Bavi se prvenstveno tijelom i pokretom, a sve više i drugim medijima; posebno glasom te surađuje s pjevačima, glumcima, glazbenicima, kineziolozima i radeći na filmu, a šarolika iskustva integrira u svoj sat. Na taj način želi uključiti sve ljude u proces i iskustvo plesa. 

Radionice osvještavanja pokreta pohađale su tri članice naše Udruge te dvije članice iz Udruge tjelesnih invalida i to u prostoru Znanstvene knjižnice koja je partner na projektu. Članice koje su sudjelovale na radionicama imale su priliku bolje upoznati i spoznati mogućnosti svog tijela kroz pokret, a uz to, Josipa je interaktivnim pristupom polaznicama objasnila princip povezivanja tijela i emocija, te kako osjetiti jedno i drugo u genijalnom spoju koji oživljava i razbuđuje svaki segment njihova tijela. Između ostalog, polaznice radionice imale su priliku nakon razbuđivanja energije u tijelu i osvještavanja u kakvom smo odnosu prema njemu, zaplesale su na točno određene tipove glazbe, slobodne i opuštene, prepuštajući se trenutnom intuitivnom osjećaju i tako osvijestile različite dimenzije svojih emocija kroz ples. 

Ovim putem još jednom zahvaljujemo Josipi Štulić koja je predano i entuzijastično vodila radionice individualno pristupajući svakoj članici kako bi ih što bolje opustila i ohrabrila, Znanstvenoj knjižnici na ustupljenom prostoru te ljubaznom osoblju, a zahvaljujemo i našim vrijednim polaznicama koje su iskusile nešto novo što mogu implementirati u svoju svakodnevicu te na taj način ispuniti je pozitivnim energijama.