21 May 2021

U sklopu projekta "Zajedno, aktivno, ravnopravno!" održana književna večer

U sklopu projekta "Zajedno, aktivno, ravnopravno!" održana književna večer

U Gradskoj knjižnici Zadar održana je književna večer u organizaciji Udruge slijepih Zadarske županije, a gosti ovom događaju bili su članovi Udruge Zadarski pisci ZaPis

U srijedu, 19. svibnja 2021. godine Udruga slijepih organizirala je književnu večer u Gradskoj knjižnici Zadar kojoj su gosti bili članovi Udruge Zadarski pisci ZaPis. Mirjana Mrkela, članica obiju udruga bila je moderatorica događaja te je na samom početku pozvala Martu Pleško, izvoditeljicu projektnih aktivnosti na projektu "Zajedno, aktivno, ravnopravno!" da ukratko predstavi spomenuti projekt, a nakon toga, predstavila je predsjednicu Udruge ZaPis, Ivu Pejković koja je okupljene upoznala s radom Udruge te vlastitim stvaralaštvom. Dopredsjednik Udruge slijepih, Nikola Vitlov publici je predstavio načine na koje slijepe osobe čitaju spomenuvši brajicu, ali i suvremene metode putem kojih su knjige dostupne slijepima u audioizdanjima. 

Publici su se predstavili i ostali članovi ZaPisa, Robert Nezirović, Lada Vukić, Mario Padelin, Marija Zekanović, Jasminka Vejmelka, Ivan Čeperković, Marija Kostić i Igor Eškinja koji su pročitali svoje autorske tekstove. 

Osim njih, članica Udruge slijepih Veronika Obrenić pročitala je svoje dvije pjesme, a član Ivan Kovačić i tajnik Udruge Josip Laća podijelili su svoja iskustva s književnim stvaralaštvom i knjigama koje čitaju. 

Mirjana Mrkela na kraju se zahvalila svima koji su prisustvovali, te Ani Perici, voditeljici projekata u Udruzi slijepih koja se također obratila prisutnima najavivši kako će se u drugoj godini provedbe spomenutog projekta nastaviti s održavanjem ovakvih književnih susreta.


Još jednom zahvaljujemo gostima iz Udruge ZaPis, medijima (Zadarski list, Antena Zadar, 057 info, Radio Zadar) koji su popratili ovaj događaj, osoblju Gradske knjižnice,  STUDIO Bar d.o.o. na cateringu, te svima koji su prisustvovali na književnoj večeri.