26 Aug 2022

Predstava "Kozonoga" u sklopu 14. MONOPLAY festivala

Predstava "Kozonoga" u sklopu 14. MONOPLAY festivala

Članovi Udruge sudjelovali su na premijeri predstave "Kozonoga" u suradnji s Kazalištem lutaka Zadar i Zadarskim plesnim ansamblom

Dana 22.08.2022. u prostoru udruge održana je predstava za sva osjetila osim za osjetilo vida. Naši članovi tako su na jedinstven način doživjeli tekst predstave "Kozonoga" u maestralnoj izvedbi čitačice i jedne od autorica predstave Sanje Grgina iz Kazališta lutaka Zadar, dok su članice Zadarskog plesnog ansambla različitim podražajima (miris vlažne zemlje, povjetarac zamahivanjem kartona, kapanje vode, dodir svilene marame) stimulirale osjetila sudionika te dočarale ambijent u kojem prebivaju fantastična bića poput vila. Autorstvo na izvedbi potpisuje i Lada Petrovski Ternovšek, umjetnica koja živi i djeluje u Ljubljani, a danas surađuje sa Zadarskim plesnim kao suorganizator i selektor festivala Monoplay. Važno je spomenuti da je autorica teksta/pjesme članica Udruge, Mirjana Mrkela.

Nakon predstave uslijedila je diskusija te su naši članovi prepuni dojmova i emocija zahvalili djevojkama na predivnom iskustvu te pohvalili inicijativu uz želju da i u budućnosti bude što više sličnih aktivnosti.


Još jednom zahvaljujemo svim dionicima ovog događaja te se veselimo budućim suradnjama!