16 May 2022

Posjet Tvrđavi Barone i prekrasnom Skradinu

Posjet Tvrđavi Barone i prekrasnom Skradinu

Ovoga puta posjetili smo prepoznatljivi spomenik kulturne baštine u gradu Šibeniku, Tvrđavu Barone, te na povratku svratili u prekrasni Skradin.

U subotu 14. svibnja organizirali smo još jedan izlet za naše članove, a ovoga puta posjetili smo prepoznatljivi spomenik kulturne baštine u gradu Šibeniku,  Tvrđavu Barone, te na povratku svratili u prekrasni Skradin.

Izlet je započeo okupljanjem te putovanjem put Šibenika, na Tvrđavu Barone gdje su naši članovi. uz stručno vodstvo, imali priliku čuti više o samoj povijesti Tvrđave. Sagrađena je na položaju Sv. Vid na samom početku Kandijskoga rata 1646. godine, neposredno nakon gradnje Tvrđave sv. Ivana. Sagradio ju je barun Christoph Martin von Degenfeld, general u mletačkoj službi po kojem je i nazvana. Predstavlja jedinstvenu regionalnu kulturnu atrakciju koja je revitalizacijom postala mjesto na kojem se pruža pogled u prošlost Šibenika.
Naši članovi posjetili su i  Barone Shop suvenirnicu te kupili pokoji suvenir, koji će ih trajno podsjećati na ugodan i koristan izlet.

Nakon posjeta Tvrđavi Barone, krenuli smo put Skradina, gdje smo ručali a nakon toga prošetali po prekrasnom Skradinu.

Vratili smo se puni dojmova i lijepih uspomena. 

Kako nam je bilo, pogledajte u galeriji.