03 May 2022

"Lak top" Josipa Laće i "Tantal" Ivice Božića osvojili književne nagrade

"Lak top" Josipa Laće i "Tantal" Ivice Božića osvojili književne nagrade

Da naša Udruga pored pjesnikinje i književnice, Mirjane Mrkele, krije još skrivenih književnih talenata, dokazuju i rezultati natječaja za najbolju kratku priču Hrvatske knjižnice za slijepe

Da naši članovi nižu uspjehe na svim poljima dokazuje i sljedeća, kratka priča, o književnim uspjesima.

Naime, povodom obilježavanja Dana Hrvatske knjižnice za slijepe, 18. travnja, Hrvatska knjižnica za slijepe, raspisala je nagradni natječaj za najbolju kratku priču, namijenjenu slijepim i slabovidnim državljanima Republike Hrvatske. Dan nakon zvaničnog Dana Hrvatske knjižnice za slijepe, proglašeni su i pobjednici nagradnog natječaja za kratku priču, a naši članovi polučili su veliki uspjeh.

Tema je bila po slobodnom izboru, a da pored naše članice, pjesnikinje i književnice, Mirjane Mrkele, Udruga krije još skrivenih književnih talenata, dokazuju i rezultati natječaja.

Tako je Josip Laća osvojio prvo mjesto, za najbolju kratku priču pod naslovom „Lak top“ a ništa manji uspjeh polučio je i naš član Ivica Božić Petričević osvojivši treće mjesto, kratkom pričom „Tantal“.

Na svečanom proglašenju pobjednika, pobjedničku priču pročitao je glumac Željko Duvnjak, autorima su podijeljena priznanja, a najavljena je i zbirka svih priča pristiglih na natječaj.

Sam autor pobjedničke priče, tajnik Udruge Josip Laća, nije krio iznenađenje ali i radost zbog osvojene prve nagrade.

„Potajno se nadao nagradi jesam, ali da sam očekivao prvo mjesto, nisam" - iskreno će i skromno naš tajnik Josip. "Od malena sam volio pisati, pa su mi u kroz osnovno i srednje školovanje radovi završavali i na Državnim natjecanjima, a ovaj natječaj je bio idealna prilika da se ponovno aktiviram."

"Tema priče Lak top je životna, napisana kroz jednu šaljivu notu, inspirirana šaljivim događajem" - kaže Laća i dodaje kako će se, ako se ukaže prilika, ponovno drage volje odazvati na književne natječaje.

Veselimo se budućim uspjesima naših književnika!