Protekli ponedjeljci su u našoj Udruzi bili rezervirani za kulinarske čarolije naših članova. Prva na redu bila je Jota.
Tako su u ponedjeljak 13. veljače naši članovi zasukali rukave i napravili pravu kulinarku poslasticu Jotu. Kaže se da kad zapuše bura tanjur jote zagrije tijelo i zamiriše kuću a ova naša Jota zamirisala je našu Udrugu ali i cijelu ulicu. Glavni su sastojci jote fažol, kiseli kupus, krumpir, panceta, sušena rebra, kao i puno truda koji su naši članovi s radošću unijeli u spravljanje ove dalmatinske delicije.
Ovog ponedjeljka 20. veljače, spremala se još jedna kraljica dalmatinske kužine, Gregada, staro ribarsko jelo, vrlo jednostavno za pripremu, a vrlo ukusno. Može se kuhati od bilo koje bijele ribe a mi smo ubacili i pokoju lignju. Podlili sa malo čarolije iliti ga bijelog vina i ukusna delicija je tu.
Hvala svim članovima koji su sudjelovali, veselimo se idućim kulinarskim čarolijama.