10 Sep 2020

Javna tribina u sklopu projekta "Zajedno, aktivno, ravnopravno!"

Javna tribina u sklopu projekta "Zajedno, aktivno, ravnopravno!"

U Gradskoj knjižnici Zadar održana je javna tribina "Integracija slijepih i slabovidnih osoba u društveni život zajednice"

U srijedu, 9. rujna 2020. u prostorima Udruge održala se edukacija za partnere na projektu "Zajedno, aktivno, ravnopravno!" kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Gostujući predavači, djelatnici Hrvatskog saveza slijepih, Andreja Veljača, izvršna direktorica Saveza, Mladen Menićanin, djelatnik EKONOMAT-a i Vinka Hrgovčić Cvetko, defektolog, upoznali su predstavnike partnerskih organizacija sa specifičnostima rada s osobama s oštećenjem vida dajući im smjernice za adekvatan pristup prilikom izvođenja raznih projektnih aktivnosti. Javna tribina za građanstvo održala se istog dana u atriju Gradske knjižnice. Andreja Veljača sudionike je upoznala s djelatnošću Hrvatskog saveza slijepih, projektima koje Savez provodi te pravima koja ostvaruju osobe s oštećenjem vida. Mladen Menićanin govorio je o pomagalima za osobe s oštećenjem vida, a Vinka Hrgovčić Cvetko o pružanju psihosocijalne podrške slijepim i kasnije oslijepljelim osobama. Mladen Bajlo, predsjednik Udruge slijepih Zadarske županije upoznao je sudionike s djelatnošću Udruge,  Ana Perica, voditeljica projekata u Udruzi govorila je o projektima u provedbi, dok je Marta Pleško, izvoditeljica projektnih aktivnosti na projektu "Zajedno, aktivno, ravnopravno!" predstavila spomenuti projekt. Na kraju su i predstavnici partnerskih organizacija ukratko prezentirali na koji način će ostvarivati suradnju s Udrugom. 

Zahvaljujemo našim gostujućim predavačima iz Saveza, svim sudionicima na javnoj tribini, djelatnicima Gradske knjižnice Zadar te STUDIO Bar d.o.o. na cateringu.