31 May 2021

Djelatnice Udruge sudjelovale na edukaciji za jačanje operativnih kapaciteta

Djelatnice Udruge sudjelovale na edukaciji za jačanje operativnih kapaciteta

Hrvatski savez slijepih u okviru EU projekta „Diljem naše lijepe, integrirajmo slijepe“ od 25.05. do 28.05.2021. organizirao je edukaciju za jačanje operativnih kapaciteta udruga slijepih u Edukacijsko – rehabilitacijskom kampu slijepih Premantura

Tijekom 3 dana stručnjaci Hrvatskog saveza slijepih u suradnji s vanjskim suradnikom iz agencije „Projekt jednako razvoj“ održali su edukacije u području pripreme, provedbe i izvještavanja natječaja Europske unije u području pružanja socijalnih usluga. Kroz edukacije je, osim na područje projekata, naglasak stavljen na specifičnosti poslovanja neprofitnih organizacija.
Na radionicama su sudjelovali članovi operativnih tijela temeljnih udruga članica Hrvatskog saveza slijepih koji su razgovarali o izazovima s kojima se susreću u svojem radu u udrugama u lokalnim zajednicama. Kroz razmjenu iskustava iskristalizirale su se nove ideje te se osvijestila potreba zajedničkog rada pri rješavanju ključnih pitanja važnih za rad temeljnih udruga slijepih, a time i njihovih članova. 


Osim sudjelovanja na edukacijama, naše djelatnice posjetile su i Zaštićeno prirodno područje južne Istre, Rt Kamenjak.


Ovom prilikom zahvaljujemo se Savezu na organizaciji ove poučne edukacije, te svima koji su omogućili ugodan boravak sudionicima u ERKS Premantura.