U srijedu 14. listopada članovi Udruge sudjelovali su na radionici kuhanja koja je dio projektnih aktivnosti projekta "Zajedno, aktivno, ravnopravno!". Radionica se održala u prostoru Zadar Cooking Classes, a izvodila ju je Danira Travica, članica Udruge "EKO-Zadar". Sudionici radionice pripremali su focacciu, talijansku pogaču na koju su stavljali razno povrće i omlet od vrganja i lisičarki. Prije same pripreme jela, sudionici radionice išli su u nabavku namirnica na gradsku tržnicu, a Danira ih je upoznala s konceptom zero waste kupovine u kojem se izbjegava korištenje jednokratnih proizvoda (plastična ambalaža), a umjesto takvih, naglasak se daje održivim materijalima (platnenim torbama, papirnatim vrećicama, itd.). Tijekom pripreme jela, sudionici su prezentirali vlastite potencijale i usvajali nove vještine. Nakon što su pripremili jela, uslijedila je degustacija. Naši članovi i volonteri bili su prepuni dojmova nakon održane radionice te su još satima nakon radionice prepričavali doživljaje ne skidajući osmjehe s lica.
Zahvaljujemo agenciji Terra Travel d.o.o. na ustupljenom prostoru za održavanje radionice, Daniri i volonterima iz Udruge "EKO-Zadar", ostalim volonterima koji su se odazvali, te Mirjani Belić iz LIONS KLUBA Zadar. Veselimo se idućim radionicama!