25 May 2022

Umjetnost riječi kroz zvučni ZaPis - održana druga po redu Književna večer u sklopu projekta ZAR

Umjetnost riječi kroz zvučni ZaPis - održana druga po redu Književna večer u sklopu projekta ZAR

U sklopu projekta „Zajedno, Aktivno, Ravnopravno“ održana je treća po redu Književna večer, koja je i ovaj put okupila ljubitelje književnosti, ali i same aktivne književnike i pjesnike.

U utorak 24. svibnja u li.baru u sklopu Gradske knjižnice Zadar uživali smo u prekrasnoj večeri.

Naime, u sklopu projekta „Zajedno, Aktivno, Ravnopravno“ održana je druga po redu Književna večer, koja je i ovaj put okupila ljubitelje književnosti, ali i same aktivne književnike i pjesnike.

Naša članica, ujedno i ZaPisovka književnica Mirjana Mrkela, moderirala je događaj, a razgovaralo se o više tema, među kojima su najistaknutije one o snimanju i čitanju književnih djela za slijepe, a nakon toga predstavili su se svojim djelima članovi ZaPisa te nagrađeni članovi Udruge slijepih. Bila je to prilika da se čuju i zvučni zapisi koje je snimila Danijela Nižić, aktivna upravo u snimanju književnih djela za slijepe, te Ninanjka Vesna Štulić.

Mario Padelin, zadarski kolumnist, također se predstavio publici kao i Frane Herenda, koji je pročitao ulomak iz svog romana Sedam, a čuli smo i dio audio zapisa iz njegovog romana 1202.   

Bio je tu i Robert Nezirović, član ZaPisa i zadarski pisac, čija knjiga postoji i u zvučnom zapisu.
Pjesnikinja, feministica i aktivistica, Laru Mandli, svojom je poezijom sve ostavila bez teksta, dokazujući onu staru Šimičevsku „Pjesnici su čuđenje u svijetu“.

Šlag na kraju, bila je recitacija našeg člana Ivana Kovačića, predstavivši svoju pjesmu posvećenu sinu. Pjesmom "Motivacija" predstavila se naša članica studentica Iva Lisica, te članovi Ivica Božić i Josip Laća, čije smo nagrađene priče „Tantal“ i „Lak Top“ također imali prilike čuti.

Večer je završena uz nastavak druženja te obećanje za susret na trećim književnim večerima, koji imaju tendenciju postati tradicionalne, čemu se iznimno veselimo. 

Mi se od srca zahvaljujemo gostima iz Udruge ZaPis, medijima koji su popratili ovaj događaj, osoblju Gradske knjižnice,  STUDIO Bar d.o.o. na cateringu, te svim ljubiteljima umjetnosti riječi.