19 Oct 2020

"72 sata bez kompromisa" - volonterski projekt koji promiče solidarnost

"72 sata bez kompromisa" - volonterski projekt koji promiče solidarnost

U okviru projekta "72 sata bez kompromisa" održana radna akcija čišćenja i uređenja kuće članu Udruge slijepih Zadarske županije

'72 sata bez kompromisa' je međunarodni volonterski projekt koji animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo. Projekt je osmišljen i pokrenut u Njemačkoj 1995. godine kada je nekoliko mladih odlučilo pronaći način kako potaknuli vršnjake na volontiranje i beskompromisno, bezuvjetno davanje drugima, posebice onima na marginama društva - diskriminiranima, siromašnima, potrebitima. 2020. godine po sedmi put organiziran je volonterski projekt u Hrvatskoj, a ujedinio je snage mladih iz Dubrovnika, Karlovca, Krka, Križevaca, Metkovića, Osijeka, Sinja, Siska, Slavonskog Broda, Splita, Suhopolja, Zadra i Zagreba tijekom tri dana od 15. do 18. listopada 2020. 

16. listopada četvero volontera u sklopu spomenutog projekta sudjelovalo je u akciji čišćenja i krečenja interijera kuće jednom članu Udruge slijepih Zadarske županije. Mladi volonteri zajedno s videćim pratiteljem Udruge slijepih Zadarske županije tako su u nekoliko sati osvježili životni prostor našem članu. Ovom prilikom zahvaljujemo se vrijednim volonterima na volji i entuzijazmu.